Nema Čečena u avionu

Priznajte, opet ste se prestravili. Dvije opake babe opasale su se eksplozivom, ušle u moskovsku podzemnu i pobile tko zna koliko ljudi. Ne zna se ni točan broj ranjenih.

 Uskoro vještice slične pokojnicama, javljaju naši mediji, stižu i na Balkan. Ne vozite se podzemnom, oprostite, nadzemnom željeznicom, mogli biste izgubiti glavu. Doduše, Čečenke, ako su one babe bile Čečenke, ne trebaju Hrvatima da bi u vlaku ostali bez glave, tu su Hrvatske željeznice.

Vjerujete li vi u te priče? Mislim, u priče o \”teroristima\”. U Bin Ladena koji je stalno ljut pa nam preko svoje televizije poručuje što će nam učiniti? A Bin Laden nam može učiniti svašta. Sjetimo se samo onih Blizanaca i koliko je u njima poginulo ljudi. Jedno pet i pol tisuća Amerikanaca izgubilo je život na pravdi boga.

 Onda su Ameri krenuli na Irak, da bi osvetili one siročiće, pa na Afganistan, ili obrnuto, sad će na Iran da bi se rodbina pokojnika osjećala bolje, pa će i Izrael krenuti na Iran da bi se osvetio za Holokaust koji je zapravo bio najveći teroristički čin do dana današnjega. Terorist Hitler pogubio je…Naravno da znate broj. Od njega je sve i počelo.

 Ipak, danas postoji problem, tko su Židovi? Moskovljani? Londončani? Njujorčani? Zagrepčani? Iračani? Svi, bez obzira na boju kože i oblik nosa, baš svi mogu biti Židovi pred Hitlerom koji također mijenja svoje lice. Čas je Bin Laden, pa neki opaki Čečen, Hasan iz susjedstva, Srbin iz Banjaluke…

Svuda oko nas ima mnogo Hitlera i mnogo Židova, kako se snaći? Danas ne znaš gdje je Čečenija a već sutra su tri Čečenke u tvom gradu, u tvom autobusu, u tvojoj podzemnoj, kad bi imao podzemnu.

I ništa ti neće pomoći ako luda Čečenka odluči svoje mlado tijelo obući u bombe. Ni kamere na svakom koraku, ni baze podataka u kojima o svakome od nas sve piše, ni mobitel bez koga ne možeš a koji stalno javlja gdje si ti a gdje Čečeni i Čečenke, ni skidanje cipela na aerodromima, ni kupovanje laka za kosu na aerodromu u malim bocama. Teororizmu nema lijeka!

 Povremeno ga se može locirati, hitlere prepoznati pa ih pobiti, na primjer sve Čečene ili sve Iračana, ili sve Irance, ili sve Afganistance, ili sve strance, ili sve Bosance, ili sve Afrikance…U ratu protiv terorizma sva su oružja dozvoljena. Topovi, mitraljezi, bombe, otrovi, bojni otrovi, side, ptičje gripe, konjske gripe, svinjske gripe…Koliko vrsti terorista toliko vrsti oružja.

 Pa ipak, kako rekoh…Lijeka nema.  Treba biti oprezan, stalno budan, kroz život ići raskolačenih očiju i srcem punim straha.

Neki novinari, naravno ne naši novinari, strani novinari, o teorizmu razmišljaju drugačije. Ta im priča nije tako jasno crno-bijela. Njemački autor Hans-Ulrich Joerges ide tako daleko da najgori mogući oblik terorizma drži onim kojim se koriste bjelosvjetski špekulanti. Jedan od najvećih je George Soros koji je uključio svoj brilijantni um da bi uništio nekoliko zemalja i u svoj džep strpao tisuće milijardi dolara. Gospodin Joerges u Sternu, to vam je njemački tjednik, piše kako je taj terorizma bez krvi mnogo opakiji nego ubijanje putnika u podzemnoj.

 Dok dvije Čečenke, ako su Čečenke, u jednom danu ubiju pedeset ljudi, teroristi u armani odijelima u jednom danu pobiju milijune ljudi, na koljena bacaju čitave države. A baš se nitko ne uzbuđuje.  Nema velikih naslova, fotografija žrtava, krvi, dima, topova, otrova…Ti se teroristi smiješe, imaju njegovane zube, izbrijani su, nose krasna odijela i dobre cipele, tako bi dobroćudno i milo izgledali naši djedovi da nemaju mirovinu od tisuću kuna.

 Zamislila sam se nad ovom tezom danas kad mi prijete da će Čečenke ući i u moje dvorište. Ta me priča baš opustila. Kad sam pred nekoliko godina u Privrednoj banci dignula stambeni kredit u švicarcima rata mi je bila mnogo, mnogo manja nego danas. Šutim, plaćam i ne postavljam pitanja koju ulogu u mom malom životu igraju Soros i ostali teroristi.  Zato jer sam i ja do jučer mislila da su teroristi bradati muslići sa turbanom na glavi ili mlade Čečenke sa bombama oko pasa.

A kad tamo? Lijep je osjećaj kad spoznaš da je tvoj osobni terorist tu pokraj tebe, nema turban i ne moli se Alahu,  izbacit će te iz stana ili kuće ako ne platiš ratu, ali bez krvi i dima. Moj terorist nije Bin Laden, moj se zove Privredna banka. Vaš se zove Zagrebačka banka. Ili neka treća Banka. Zato, ne brinite. Nema Čečena u našem avionu.

15 Comments

 1. leyenda 31.03.2010
 2. cico 31.03.2010
 3. Petar Radojkovic 31.03.2010
 4. Petar Radojkovic 31.03.2010
 5. icnot 31.03.2010
 6. Stožernik 01.04.2010
 7. Slaven Hrvatin 01.04.2010
 8. slucajni prolaznik 01.04.2010
 9. David 01.04.2010
 10. naivac 01.04.2010
 11. prolaznik 01.04.2010
 12. sred.bosna 01.04.2010
 13. Stožernik 02.04.2010
 14. Branko 04.04.2010
 15. Prolaznik 14.04.2010