Nečastivi na Zagrebačkom sveučilištu

Damir Boras je rektor, prevedeno na hrvatski, upravljač Zagrebačkog sveučilišta. Da se razumijemo, ja pojma nemam čime bi takvo nešto u normalnoj državi moglo rektorirati, ali tko mene pita? Taj Damir ima iza sebe bezbroj afera, jedna od perverznijih je frka oko dodjeljivanja počasnog doktorata Milanu Bandiću, jednom u nizu doživotnih suspektnih hrvatskih mafijaša.

„Osebujni“ Damir već godinama zagađuje hrvatski sveučilišni i medijski prostor i nitko mu ništa ne može. Nikad nećemo saznati je li to zbog toga što ga ljubi „počasni doktor“ ili se hrvatskim moćnicima u obrazovanju i kulturi živo jebe tko će u Zagrebu rektorirati.

Ipak, svaki put kad nešto zasere u medijima se čuju slabašni glasovi, dokle ćemo gledati jebenog Damira? Isto se dogodilo i pred neki dan. Hrvatsko vojno učilište u Zagrebu proglasilo je „najbolju kadetkinju generacije“, namjerno joj ne spominjem ime da je ne bih dodatno povrijedila. Toj je sirotici na velikom uspjehu čestitao, a tko će drugi, Drkadžija Damir.

Svima je jasno da kad si „najbolji generacije“ na Hrvatskom vojnom učilištu to nikako ne znači da imaš, ako si muško, najveći kurac, a ako si žensko da si „lijepa“. Svima osim Drkadžiji Damiru. Zato je on od „najbolje kadetkinje generacije“ zatražio da sa lica skine masku i pokaže novinarima kako je „lijepa“. D.D.(70) je siguran da, jebeš znanje i obrazovanje ako si žensko, a nisi „lijepa“. Sirotica je skinula masku iako je korona svuda oko nas. Što je mogla učiniti drugo? Sabljom starom drkadžiji odrezati kurac?

Predsjednik države bio je nazočan promociji, ali njemu, očekivano, ništa nije bilo neobično. Zastrašujuće vulgaran, mužjački nastup Drkadžije Damira ipak nije prošao bez odjeka. Dok je bio na pozornici novinarke su mu rekle da je zasrao. Stari se ljigavac branio na grčkom i francuskom keseći se onako kako se kese starčići u parkovima kad mladim ženama pokazuju bivši kurac.

I? Što se u Hrvatskoj dogodi Damiru kad se javno posere na Republiku Hrvatsku? Ništa. Novinari nazovu dežurne borkinje za ženska prava, javi se i pravobraniteljica za zaštitu spolova… Premijer se nije oglasio. Od našeg predsjednika tako nešto nitko nije ni očekivao. Njima je normalno da se stari D.D.(70) olakša gdje god mu padne na pamet. Oni između rektora Zagrebačkog sveučilišta i Hrvatske ne vide nikakvu vezu. Tko će im objasniti da je D.D.(70) jedna od najvećih hrvatskih sramota?

Da je na onoj pozornici bila moja kći ili unuka dočekala bih starog drkadžiju u parku, pa bih ga toljagom opalila po pokojniku. Na bolovanju bi ostao bar godinu dana i onda bi ga, valjda, bolesnici koji ga drže tamo gdje jest, poslali u povlaštenu mirovinu.

Znam, jasno mi je, i poslije Borasa Damir. Jebote? Dokle?

 

FOTO: Wikipedia.