Mavo ti ne mavo…

Pukla sam. I do sada sam pisala tekstove na razne teme, uvijek bi se komentiranje svelo na žestoko prepucavanje između mojih čitatelja \”ustaša\” i \”četnika\”.

Ja šumom, oni drumom. Nikad mi osjećaj nacionalne pripadnosti nije bio jača strana, te \”diskusije\” nikad nisam doživljavala osobno jer ne spadam ni u \”četnike\” ni u \”ustaše\”.

Pa ipak, jučer je i meni prekipjelo. Založila sam se da jedan od naših najvećih živućih umjetnika, slavni glumac Relja Bašić, dobije lift.

Priznajem, ni na kraj mi pameti nije palo da će netko i ovu temu pročitati kako povod da se malo vrati u prošlost pa sve nas podsjeti da je Bašić bio u stranci koja je uništila Hrvatsku. Zato, što će mu lift? Dapače, kad bi ga i imao trebalo bi mu prerezati sajlu.

Bašić nikad nije bio u stranci koja je uništila Hrvatsku. Neki od komentatora krenuo je brojiti i koliko su Hrvati na pravdi boga istjerali Srba iz Hrvatske. Jedno 400 000.

Kakve veze Relja ima s tim? Koga je istjerao Relja? Koliko ih je istjerao Relja? Ni jednog jedinog. Međutim, neki moji čitatelji nisu baš sigurni u to?!

Još se sjećaju brojki koje jesu zastrašujuće, Hrvatsku je fakat očistilo od Srba, ali…Gospodo! Tko ju je očistio? Znam da moja prastara teza neće ući ni u jedno normalno ni \”ustaško\” ni \”četničko\” uho jer je laž uvijek probabljivija od istine.

Elem, Srbe iz Hrvatske nisu potjerali Hrvati, preciznije \”ustaše\”. Znam iz prve ruke jer su u krajini na Dan velikoga tjeranja bili moji svekar i svekrva.

Svi koji su tamo živjeli dobili su naputak preko radija, naravno da je \”naputak\” ustaški izraz, ajmo za \”četnike\”, svi koji su tamo živjeli dobili su preko radija naređenje da moraju otići. Sve su im objasnili: kad moraju napustiti kuće i kojim putem krenuti Tamo Daleko.

Tko ih je potjerao? Hrvatska vojska? \”Ustaše\”? Nemojte me zajebavati. \”Ustaše\” tada nisu imale nikakve šanse za takav \”podvig\” jer nisu imale dovoljno ni ljudi ni oružja.

Čišćenje Hrvatske im bez pomoći Miloševića nikad ne bi uspjelo. Zašto je Milošević naredio \”svojima\” da se pokrenu? Zato jer se bojao \”ustaša\”? On? Ni u ludilu.

S Miloševićem su popričali Ameri, rekli mu da ne zajebava, da oni misle kako Hrvatsku uostalom treba očistiti. I bi tako.

Naravno da su \”ustaše\”, kad su vidjele da ih je karta krenula i da \”četnici\” odlaze bez veće frke, krenule u boj za napuštene kuće, uključene televizore, madrace, rublje, cepter padele, pršut…

Neodoljivi su im bili i bespomoćni starci koje su bez problema dizali u zrak pa bacali u bunare u ime bolje i sretnije Hrvatske. Dobar je osjećaj nešto učiniti za domovinu što ne iziskuje preveliki fizički napor.

Moj svekar i svekrva čudom su spasili svoje \”četničke\” glave. Mislili su da je Benkovac njihov dom i da je moguća smrt bolja od bijega. Ljudska glupost nema granica, ali u ovoj se priči pokazalo da luđacima bog pomaže. A pomogla im je i ekipa ratnika iz Lovrana kojoj su djeca i unučad moje svekrve i moga svekra do groba zahvalna.

Kako znam što se tamo dešavalo? Bila ja na licu mjesta dan poslije sretna što \”moji\” nisu u bunar bacili moje, a malo je trebalo.

Čak sam, o tome sam već pisala, krala \”četnički\” kukuruz koji je rastao pokraj ceste kojom su prolazili traktori iz Splita, Zadra, čak i Rijeke, krcati ratnog plijena.

Zašto opet pišem stari tekst? Zato jer mi komplimenti koje godinama Hrvatskoj vojsci isporučuju \”četnici\” žestoko idu na živce.

Dragi \”četnici\”! Bez ikakvog pokrića već dvadeset godina hvalite vojnu snagu \”ustaša\”. Oladite malo. I \”mi ustaše\” kao i \”vi četnici\” samo smo sluge Amerikanaca koji nam određuju koga ćemo odakle potjerati i kamo će taj netko krenuti.

Na Kosovu to prepoznajete. Kosovsku priču, čitamo ovih dana, kuže čak i Česi kojih se ona osobno ne tiče. Pa ipak, kad je o \”ustašama\” i \”četnicima\” riječ stalno ista pjesma.

\”Ustaše\” svršavaju nad svojom \”povijesnom pobjedom\” a \”četnici\” kukaju na svojim \”povijesnim porazom\”. Jebale vas i pobjede i porazi. Nitko u ovom ratu nije pobijedio.

Kad biste vi \”četnici\” zaista odlučili nekome jebati mater zbog 400 000 tisuća prognanih Srba iz Hrvatske, makar i na blogu, onda biste to morali učiniti gospođi Clinton.

To vam ne pada na pamet. Ovih je dana bila kod vas. Gdje su bile demonstracije? Paljenje Beograda? Urlanje? Razbijanje izloga? Ta vam je baba u životu učinila više zla nego sve ustaše skupa.

Razoreni Beograd. Uništena Srbija. Oteto Kosovo. Osiromašeni uran koji vas ubija na rate? Pa? I? Nema ni krika ni bijesa. Nije Clinton ustaša. Clinton je je CLINTON. Zato, jezik za zube!

Po meni ste, i vi \”pobjednici\” i vi \”poraženi\”, i vi \”ustaše\” i vi \”četnici\” bijedne kukavice i žao mi je što se javljate na moj blog.

Ne volim vas. Ne kužim, da li ste samo glupi ili se pravite da ste glupi. Čini mi se ipak da ste glupi. Znam da vam neću moći začepiti labrnju, vi živite od tih svojih sranja, ali bar mi ostavite Relju Bašića na miru.


91 Comments

 1. Nedzad Besic
 2. Suada
 3. VR
 4. Mihovil
 5. koki
 6. Ferida
 7. Aleksandar
 8. Bojan
 9. Jelena
 10. Dragan
 11. mp
 12. Zmrki
 13. Regina
 14. Tolja
 15. mp
 16. Duško , Sombor , Srb
 17. Advokat
 18. Dragan
 19. Nataša Gajić
 20. Modiljani
 21. ЕРО С ОНОГ СВИЈЕТА
 22. verica
 23. Leona
 24. NP
 25. Ma da
 26. Mićko
 27. Jaca VA
 28. vesna
 29. vesna
 30. Koji će K Relji lift???
 31. duni mi, lađane
 32. Advokat
 33. Advokat
 34. Advokat
 35. Lenoir
 36. Miki Maus
 37. Domagoj Bogoljub
 38. Mimi
 39. Domagoj Bogoljub
 40. Advokat
 41. Koji će K Relji lift???
 42. Srdjan
 43. Pera Kvržica
 44. Mariyana Alorvor
 45. Monika
 46. choopo
 47. Travis Bickle
 48. pamtimonegadnedane
 49. scorpiorex
 50. Monika
 51. Miki Maus
 52. matijavid
 53. Pera pisar
 54. Rada
 55. Miki Maus
 56. matijavid
 57. Mimi
 58. Advokat
 59. scorpiorex
 60. Miki Maus
 61. Dunja Sporer
 62. Slavonac
 63. Marija
 64. Kira
 65. mahotinemaho
 66. matijavid
 67. matijavid
 68. Diogen Drugi
 69. Miki Maus
 70. Diogen Drugi
 71. Advokat
 72. marija
 73. Miki Maus
 74. Diogen drugi
 75. Advokat
 76. Diogen Drugi
 77. Cukunio
 78. Lukas
 79. Cukunio
 80. Miki Maus
 81. Kalina
 82. Laza GN'R,from ZR