Mavo ti ne mavo…

Pukla sam. I do sada sam pisala tekstove na razne teme, uvijek bi se komentiranje svelo na žestoko prepucavanje između mojih čitatelja “ustaša” i “četnika”.

Ja šumom, oni drumom. Nikad mi osjećaj nacionalne pripadnosti nije bio jača strana, te “diskusije” nikad nisam doživljavala osobno jer ne spadam ni u “četnike” ni u “ustaše”.

Pa ipak, jučer je i meni prekipjelo. Založila sam se da jedan od naših najvećih živućih umjetnika, slavni glumac Relja Bašić, dobije lift.

Priznajem, ni na kraj mi pameti nije palo da će netko i ovu temu pročitati kako povod da se malo vrati u prošlost pa sve nas podsjeti da je Bašić bio u stranci koja je uništila Hrvatsku. Zato, što će mu lift? Dapače, kad bi ga i imao trebalo bi mu prerezati sajlu.

Bašić nikad nije bio u stranci koja je uništila Hrvatsku. Neki od komentatora krenuo je brojiti i koliko su Hrvati na pravdi boga istjerali Srba iz Hrvatske. Jedno 400 000.

Kakve veze Relja ima s tim? Koga je istjerao Relja? Koliko ih je istjerao Relja? Ni jednog jedinog. Međutim, neki moji čitatelji nisu baš sigurni u to?!

Još se sjećaju brojki koje jesu zastrašujuće, Hrvatsku je fakat očistilo od Srba, ali…Gospodo! Tko ju je očistio? Znam da moja prastara teza neće ući ni u jedno normalno ni “ustaško” ni “četničko” uho jer je laž uvijek probabljivija od istine.

Elem, Srbe iz Hrvatske nisu potjerali Hrvati, preciznije “ustaše”. Znam iz prve ruke jer su u krajini na Dan velikoga tjeranja bili moji svekar i svekrva.

Svi koji su tamo živjeli dobili su naputak preko radija, naravno da je “naputak” ustaški izraz, ajmo za “četnike”, svi koji su tamo živjeli dobili su preko radija naređenje da moraju otići. Sve su im objasnili: kad moraju napustiti kuće i kojim putem krenuti Tamo Daleko.

Tko ih je potjerao? Hrvatska vojska? “Ustaše”? Nemojte me zajebavati. “Ustaše” tada nisu imale nikakve šanse za takav “podvig” jer nisu imale dovoljno ni ljudi ni oružja.

Čišćenje Hrvatske im bez pomoći Miloševića nikad ne bi uspjelo. Zašto je Milošević naredio “svojima” da se pokrenu? Zato jer se bojao “ustaša”? On? Ni u ludilu.

S Miloševićem su popričali Ameri, rekli mu da ne zajebava, da oni misle kako Hrvatsku uostalom treba očistiti. I bi tako.

Naravno da su “ustaše”, kad su vidjele da ih je karta krenula i da “četnici” odlaze bez veće frke, krenule u boj za napuštene kuće, uključene televizore, madrace, rublje, cepter padele, pršut…

Neodoljivi su im bili i bespomoćni starci koje su bez problema dizali u zrak pa bacali u bunare u ime bolje i sretnije Hrvatske. Dobar je osjećaj nešto učiniti za domovinu što ne iziskuje preveliki fizički napor.

Moj svekar i svekrva čudom su spasili svoje “četničke” glave. Mislili su da je Benkovac njihov dom i da je moguća smrt bolja od bijega. Ljudska glupost nema granica, ali u ovoj se priči pokazalo da luđacima bog pomaže. A pomogla im je i ekipa ratnika iz Lovrana kojoj su djeca i unučad moje svekrve i moga svekra do groba zahvalna.

Kako znam što se tamo dešavalo? Bila ja na licu mjesta dan poslije sretna što “moji” nisu u bunar bacili moje, a malo je trebalo.

Čak sam, o tome sam već pisala, krala “četnički” kukuruz koji je rastao pokraj ceste kojom su prolazili traktori iz Splita, Zadra, čak i Rijeke, krcati ratnog plijena.

Zašto opet pišem stari tekst? Zato jer mi komplimenti koje godinama Hrvatskoj vojsci isporučuju “četnici” žestoko idu na živce.

Dragi “četnici”! Bez ikakvog pokrića već dvadeset godina hvalite vojnu snagu “ustaša”. Oladite malo. I “mi ustaše” kao i “vi četnici” samo smo sluge Amerikanaca koji nam određuju koga ćemo odakle potjerati i kamo će taj netko krenuti.

Na Kosovu to prepoznajete. Kosovsku priču, čitamo ovih dana, kuže čak i Česi kojih se ona osobno ne tiče. Pa ipak, kad je o “ustašama” i “četnicima” riječ stalno ista pjesma.

“Ustaše” svršavaju nad svojom “povijesnom pobjedom” a “četnici” kukaju na svojim “povijesnim porazom”. Jebale vas i pobjede i porazi. Nitko u ovom ratu nije pobijedio.

Kad biste vi “četnici” zaista odlučili nekome jebati mater zbog 400 000 tisuća prognanih Srba iz Hrvatske, makar i na blogu, onda biste to morali učiniti gospođi Clinton.

To vam ne pada na pamet. Ovih je dana bila kod vas. Gdje su bile demonstracije? Paljenje Beograda? Urlanje? Razbijanje izloga? Ta vam je baba u životu učinila više zla nego sve ustaše skupa.

Razoreni Beograd. Uništena Srbija. Oteto Kosovo. Osiromašeni uran koji vas ubija na rate? Pa? I? Nema ni krika ni bijesa. Nije Clinton ustaša. Clinton je je CLINTON. Zato, jezik za zube!

Po meni ste, i vi “pobjednici” i vi “poraženi”, i vi “ustaše” i vi “četnici” bijedne kukavice i žao mi je što se javljate na moj blog.

Ne volim vas. Ne kužim, da li ste samo glupi ili se pravite da ste glupi. Čini mi se ipak da ste glupi. Znam da vam neću moći začepiti labrnju, vi živite od tih svojih sranja, ali bar mi ostavite Relju Bašića na miru.


91 komentar

 1. Pera Kvržica
 2. Mariyana Alorvor
 3. Monika
 4. choopo
 5. Travis Bickle
 6. pamtimonegadnedane
 7. scorpiorex
 8. Monika
 9. Miki Maus
 10. matijavid
 11. Pera pisar
 12. Rada
 13. Miki Maus
 14. matijavid
 15. Mimi
 16. Advokat
 17. scorpiorex
 18. Miki Maus
 19. Dunja Sporer
 20. Slavonac
 21. Marija
 22. Kira
 23. mahotinemaho
 24. matijavid
 25. matijavid
 26. Diogen Drugi
 27. Miki Maus
 28. Diogen Drugi
 29. Advokat
 30. marija
 31. Miki Maus
 32. Diogen drugi
 33. Advokat
 34. Diogen Drugi
 35. Cukunio
 36. Lukas
 37. Cukunio
 38. Miki Maus
 39. Kalina
 40. Laza GN'R,from ZR