Josipović je progledao

Hrvatska je na nogama. Da li je predsjednik Josipović u sukobu interesa? O čem se radi? Josipović je imao problema sa kapcima pa je iz Njemačke pozvao svoga prijatelja estetskog kirurga Ninkovića da dođe u Hrvatsku, ovdje ga besplatno operira i otvori mu oči. I bi tako! Ali, po nekom hrvatskom zakonu, ako hrvatski dužnosnik primi poklon vredniji od 500 kuna onda je u sukobu interesa. Josipovićevi neprijatelji našeg su najpoznatijeg borca za pravdu, pravednost, novu pravednost i ostale pravednosti prijavili Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa. Žalosno što neki misle da ikakve veze može imati, primjerice, bonbonijera vrijedna 500 kuna i operativni zahvat. Ljudskoj zlobi kraja nema.

Vratimo se malo u hrvatsku prošlost. Kad se Hrvatska tek pridigla na nesigurne nožice jedan od autora našeg Ustava i sudac Ustavnog suda gospodin Smiljko Sokol rekao je da novac nije imovina. Referirao se na brdo love koje je tada u Zagrebačkoj banci držala gospođa Tuđman. Ne bih ovdje spominjala zaboravljenog gospodina i njegovu popljuvanu tezu da gospodin Sokol nije imao probleme sa kapcima. Operiralo ga u Hrvatskoj, zahvat je izveo hrvatski estetski kirurg. I, što se dogodilo? Sokol nas je nakon operacije godinama gledao širom otvorenih očiju, zvali smo ga \”Bambi\”.

Smije li Hrvatska danas u ovakvoj situaciji sudbinu zemlje prepustiti nekom nevještom hrvatskom estetskom kirurgu koji će potezom skalpela našeg predsjednika kome je potreban oštar pogled sokola pretvoriti u začuđenu, bezazlenu životinjicu bez oca i matere? Nikako!

Predsjednikov čin ima još jednu dobru stranu. Neki pokazatelji govore da u Hrvatskoj možeš uspjeti samo ako si kurva. Nisu sve žene koje su dale napumpati sise kurve ali sve kurve imaju napumpane sise. Kome dati u ruke dvije opuštene kožice koje, ako postanu baloni, mogu vlasnicu direktno odnijeti među zvijezde? Yes! Ninković!

Estetski kirurzi ne trebaju samo ženama. Riječki kirurg Zambelli rekao mi je da su međunožno slabo obdareni muškarci također u stalnoj potjeri za nekim ninkovićem. Sigurna ruka može i najslinavijeg pužića pretvoriti u opaku zvijer. Doduše, zahvat među muškim nogama ima i svoju mračnu stranu. Kad ga skalpelom produljiš on je dugačak samo kada visi, u erekciji se sirotan uvuče u sebe.

Bitno? Nebitno. Političari su uvijek pakovanje, nikad sadržaj. Uostalom, hrvatski političari su poznati po tome što nas već desetljećima jebu i bez erekcije. Nismo mi neki zahtjevan narod.

Dakle, da li je predsjednik Josipović u sukobu interesa? Nije. On je od starta poznat po tome da je uvijek bio i ostat će u žestokoj ljubavi sa svojim interesom.

foto: Tabbymom Jen


Posted

in

by

Comments

16 responses to “Josipović je progledao”

 1. Marija Bella Avatar
  Marija Bella

  Skoro se nisam tako slatko nasmijala, Vedrana! Da, Josipović jeste u sukobu interesa ali ne zbog ove operacije nego zbog ZAMPA. Zanimljivo da se ta stvar ne preispita i utvrdi koliko je on koristio svoj položaj da bi se na autorstvu glazbe od drečanja do “ozbiljne glazbe” mnogi ivođaći pa i “cajke” obogatili a građani mnogima plačaju doprinose za mirovinsko i zdravstveno kao “zaslužnim umjetnicima”. Pop…la sam kad sam na nekom portalu pročitala da se dr Hebrang javio s mišljenjem da je Predsjednik to trebao učiniti u hrvatskoj bolnici s hrvatskim liječnicima itd. Zaboravio je taj isti nazovi gospodin da je on kad je bio ministar zdravstva otišao u Austriju, Insbruck na operaciju prostate i to mu je HZZO platio. Lopovluku pa i na najvišoj razini, nema kraja.

 2. Slobodan Ivanovski Avatar
  Slobodan Ivanovski

  Cepidlacenje je zamerati politicaru na koji nacin je PROGLEDAO, pa makar to rezultiralo i iz sukoba interesa. CUDO je kad se tako nesto dogodi. Daleko je vaznije sta je video kad je progledao, a jos vaznije od cega je “oslepeo”.

  1. Libero Avatar
   Libero

   Stovani Gsn. Miki Maus, vi stvarno citate visoko afirmisani tisak.

   1. Miki Maus Avatar
    Miki Maus

    Poštovani virtuelni druže/gospodine, volim prizvuk humora i ironije u tim vašim momentarima.
    Mislim da nije najvažnije gde piše, ko je rekao, već

    1. Miki Maus Avatar
     Miki Maus

     VAŽNO JE ŠTA JE KO REKAO!
     Moramo se suprotstaviti NEKIM POJEDINCIMA iz KCH i SPC, koji umesto da šire spone među ljudima, jer svi smo pod jednim svodom nebeskim, oni propagiraju ideje koje su SUPROTNE Crkvi kojoj “služe”!
     Istini za volju, u tom prednjači KCH.
     Normalno je da ti ne vidiš mnogo zla u uzviku “za dom spremni”, ali, po tom aršinu trebalo bi da Nemci viču “Hajl Hitler”.
     I jedni i drugi bili su u službi ideologije koja je pretvorila “civiliziranu” Evropu u najveće groblje na svetu.
     Izvini što ti ovo pričam, a malo je možda van teme, ali i nije.
     Trebamo i mi OTVORITI OČI, ne samo gosn Josipović da nam se ne bi ponovile nesreće iz krvave istorije/historije na ovim prostorima.

    2. slavica iz SA Avatar
     slavica iz SA

     “Trebamo i mi OTVORITI OČI…” Ko to mi?! Ko?
     Ma niste vi, kako sami kažete, van teme. Prije bih rekla da ste van vremena i prostora koji, nažalost, dijelimo.
     Valjda bismo trebali biti zahvalni što ste prepoznali vlastitu potrebu da nam svojim krvlju neuprljanim rukama razgrčete očne kapke tako što ćete nam u svom mirotvorskom virutalnom pohodu, neselektivno, i to još u tuđe dvorište (u koje, mea culpa, rado provirim), baciti kesu smeća/Kurirov link?! U tom slučaju bih radije držala oči širom zatvorene. S druge strane, poslije Vukovara i Srebrenice, posebno Srebrenice, to više nije moguće, sve i kada bih se silno trudila…
     Elem, Miki Maus, odjebaus!

 3. Davor Avatar
  Davor

  Svaka čast, zanimljivo štivo. Dodajem novi bookmark.

  1. Miki Maus Avatar
   Miki Maus

   @ slavica iz SA 14.01.2014.
   Gospođo ili gospođice, nisam se vam obratio, pa ne vidim razloga za revolt.
   Drugo, razumem donekle vaš bes i njegove razloge, ali uvek zaboravljate događaje koji su prethodili Srebrenici. Koliko je Srba ubijeno u Srebrenici pre zlošina nad Bošnjacima. Zaboravili ste mahnite pohode brigade Nasera Orića i ubijanje, pljačke, paljenje kuća, čak i na pravoslavni Božić u Skelanima, Kravicama. To je rađeno iz zvanično demilitarizovane zone Srebrenica.
   Ne želim da nabrajam zverstva koja su činjena nad Srbima, jer to nema svrhe.
   Valjda ste čuli za transkript razgovora u AI u Predsedništvu. Srebrnica je žrtvovana kao povod za bombardovanje Srba od strane NATO-a posle toga.
   Nemojte da glumite nevine žrtve, prvi ste počeli.Naravno, ja se gnušam zločina U Srebrenici i granatiranja nevojnih ciljeva u Sarajevu i zaista duboko saosećam sa potnjama građana Sarajeva, u nisu patili samo Bošnjaci, već i drugi narodi. Ja se stidim postupaka onih koj su to radili u ime srpskog naroda.
   Najodgovorniji su osuđeni ili se još nalaze u Hagu.
   Ko je odgovarao za zlošine nad Srbima i Hrvatima u BiH?
   Nije li pre Srebrenice ubijeno oko 40 vojnika u Dobrovoljačkoj.
   Oni nisu nikog napali već su se nenaoružani povlačili. Povlačenje je garantovao Alija I. i UN.
   Zaboravila si smrt oko 80 vojnika JNA, koji su se povlačili i nisu nikog napadali. Nisu li to zločini i odmazda slični onom u Srebrenici?
   Zločini su po vama samo kada stradaju pripadnici tvoje nacije, a kada stradaju Srbi, pa I Hrvati – to je normalno.
   Za razliku od vas ja se gnušam svih zlošina i stidim se pripadnika naroda kome pripadam.
   Kakvu ja to kesu sa smećem bacam u tuđe dvorište? Da li je Srbima zabranjeno pojavljivanje na hrvatskim blogovima?
   Za vas je važnije što je to napisao Kurir nego što je to ISTINA. Ja bh se trudio da dokažem da to nije istina, ali kako verovatno jeste, kriv je Kurir, a nije onaj ko je pozdravljao fašističkim pozdravom.
   Kakva naopaka logika. Tu vam ne pomaže ni revolt zbog Srebrenice. Toliko o vašoj objektivnosti.
   Pa ako ne budemo gledali OTVORENIM OČIMA

   1. slavica iz SA Avatar
    slavica iz SA

    Miki, nakon što konstatovah da ste nedosljedni, kontradiktorni, površni, konfuzni, dezorjentisani, zaslijepljeni subjektivnom interpretacijom istorije, koja u pravilu podrazumijeva odokativnu i nepotrebnu gradaciju počinjenih zločina, uzroka i posljedica istih… Dakle, nakon što sa žaljenjem shvatih da imam „posla“ sa blago-šizofrenom osobom (akcenat je na „blago“), nije mi preostalo ništa drugo nego odustati od sumanutog mi poriva da sa vama naprđujem po svim stavkama pojedinačno. No kako ste me uspjeli nasmijati, a to je vještina koju izuzetno cijenim kod ljudi, ne mogu se sa vama tek tako, bez završne riječi, oprostiti.

    Najviše me nasmijalo, pa ću od toga i krenuti, to što ste došli, ko zna kojom logičkom metodom, do neoborive pretpostavke, za koju ste vezali niz drugih neutemeljenih zaključaka, da sam potomak onih koji su 400 godina nabijali na kolac. E, tačno na tom mjestu sam se grohotom nasmijala! Ne bih željela da se doima kao da se hvalim tim podatkom, ili da ga smatram svojom prednošću, ali je činjenica da ni u jednom promilu nisam pripadnica islamske (btw, ni bilo koje druge) vjere. Amen! Ni u etničkom smislu nisam ono što vi u svojoj glavi iskonstruisate da jesam. Ako baš hoćete, ni ono drugo nisam. Nek vas ne zbunjuje to što sam iz Sarajeva, to što povremeno koristim turcizme ili izražavam empatiju prema masovnim žrtvama (Srebrenice) koje ne pripadaju „mom“ stadu. Osim toga, niko normalan, osim ako mu to nije pravo ime i mjesto boravka, kao „name“ ne bi koristio: „Slavica iz SA“.

    Sljedeće što me nasmijalo je vaša napomena da nećete pisati o zločinima nad Srbima, pa ste onda konsekventno tome krenuli sa neselektivnim lamentiranjem, navodeći brojne podatake vezane za zločine koji su, što nikako nije sporno, izvršeni nad Srbima. I tako „mi, začas, a da to nismo ni osjetili, dođosmo do Osmanske Imperije. Što li nisam iznenadjena: Polemisala ja sa sezonskim beračem mandarina ili uglednim srpskim akademikom, uvijek nekako doguramo do tih mrkih „Turaka i izgubljenog Kosova“…Jelde, nikako se osloboditi tog transgeneracijskog sindroma (ja bih rekla – kompleksa) koji je, zahvaljujući usmenoj predaji, autentično i onako sirovo, nakon okupacije Srebrenice, sumirao dženeral Mladić?

    Miki, šta da vam kažem… ostajte mi zdravo! 

    1. Miki Maus Avatar
     Miki Maus

     @Slavica iz SA
     Hvala na silnim “komplimentima” i “psihijatrijskoj dijagnozi”. Mislim da se većina atributa odnosi na vas bez obzira na vaš prepotentni “visoki” isprazni stil.
     Koliko imate jake argumente, evo navešću samo sledeći pasus vašeg komentara;
     “Ma niste vi, kako sami kažete, van teme. Prije bih rekla da ste van vremena i prostora koji, nažalost, dijelimo.”
     Da vas pitam ozbiljno: “da li je VAM VREMENA FEATAR koji više “Za dom spremni” ili ja koji ukazujem da je on VAN vremna, ali izgleda nije van ptostora.

 4. slavica iz SA Avatar
  slavica iz SA

  Oplakah na sabahu* ha sam ugledala jednookog mačka i pročitala naslov! Ako se po ponedjeljku sedmica poznaje, do kraja života ću to raditi: Vedranu odmah ponedjeljkom, natašte, do naslova… 🙂

  Starobosanski: u zoru 😀

 5. Mimi Avatar
  Mimi

  E moj Miki, malo si se proklizao sa tim postom,navodeći vesti iz “Kurira” on i nije neki validan list, ali sve to što piše u “Kuriru”, piše i u drugim mnogo značajnijim i validnijim novinama, na primer list “Vreme”, “Nin”, “Politka”, čak je i Panovićev “Danas”je to spomenuo, koji važi za malo drugačiju novinu, “Kurir” je ipak malo “žut” ali bez obzira,bocno si ih u ljutu ranu, ovde se iz sve snage peru nacionalne biografije, kao što Nemci i njima bliski satrapi svakog 09. maja izjednačavaju nacističku nakazu sa SSSR i trude se, mnogo se trude, prvenstveno sebi, da ukažu kako su bolji i drugačiji, što je bio dobar razlog da kinje i uništavaju druge narode pozivajući se na ljudska prava poput Amerike,bombardujući nas 99, na radost i veselje naših “bratskih” republika i komšija.
  To hrvatsko progledavanje i iznenadno otvaranje očiju, je običan blef, i skretanje sa obične sive svakodnevnice i beznadja u kome se nalaze i ostale banana državice u okruženju, i taj žal što dele isti prostor sa nama, Srbima koji govori da veliki deo katoličkog klera, Tudjmanovih parapovjesnih poklonika, je prosto neverovatan u svojoj doslednosti u mržnji. To se tako krasno može videti u Zafranovićevoj “Okupaciji u 26 slika” koja se sinoć u ponoć prikazala na HRT 1. Posebno je interesantan početak, kad se razdragani gospari u baroknoj lepoti Dubrovnika, vole, smeju, i šetkaju u belim mačevalačkim odelima. A onda kraj, kada kolju Srbe,pa se kad nestane Srba i izmedju sebe dohvate.
  Šta hoću da kažem, moj Miki, moj sokole, lepi početak je predstava koju imaju o sebi, a kraj je ono što JESU. Zajedno sa satrapima iz Federacije, da ne zaboravim. Zato je Lordan omrznut i omražen u velikom delu hrvatske i bosanske javnosti, zato se prikazuje u ponoć, jer im je rekao istinu, i još ih više ogolio kasnije u “Padu Italije”, kakvi Vukovari, kakve Srebrenice, sitna je to odmazda za sve što su zajedno radili, sitna ali potpuno nepotrebna i neljudska, moram priznati,to ne liči na nas Srbe, to je deo njihovog mentaliteta, senzbiliteta i kulutrnog nasledja,to je trebalo ostaviti njima, kao amanet i ulaznica u Evropu, dat im je samo adut da mogu da seru po nama, kad hoće i kako hoće…

  1. Miki Maus Avatar
   Miki Maus

   @Mimi.
   Hvala na podršci. Imam ljudskog razumevanja za one ljude koji su bili žrtve srpskih zlikovaca, ili su to bili njihovi najbliži. To je verovatno slučaj i sa Slavicom. Međutim, zašto niko, ili skoro niko, nema razumevanja za naše, srpske žrtve?
   Kada god pomeneš događaje sa ovih prostora devedesetih, oni odmah mašu Srebrenicom, Vukovarom i drugim mestima gde su neosporno činjini zločini.
   Ali nitko od njih ne pominje UZROKE, oni samo tamburaju o POSLEDICAMA.
   Saveznici su sravnili Drezden sa zemljom, pa i Hamburg. Amerikanci su uništili Hirošimu i Nagasaki, pa skoro niko ne kaže da je to zločin.
   Slavica maše Srebrenicom kao komunisti crvenom partijskom knjžicom.
   Srebrenica je opravdanje za sve njihove zločine koji su doveli do zločina u Srebrenici. Što nije pomenula Jasenovac?
   Po Slavičinoj logici mi bi trebalo sada da kažemo da su pripadnici njene vere oko 400 godina harali po ovim prostorima do Beča.
   Danak u krvi, nabijanje na kolac. Pa, pominjanje toga i povezivanje sa današnjim Bošnjacima je TOTALNA BESMISLICA, jer ti ljudi nemaju nikakve veze sa Osmanskom imperijom. Isto tako kao što nij ja ni ti, a ni ogromana većina Srb a nema sa Srebrenicom.
   Ja se zalažem za mir i saradnju među ljudima, a protiv besmislene ostrašćenosti i mržnje. Kome to može da smeta. Da sam propagirao mržnju, ja bih razumeo reakcije.
   Činimi se da gospođa Rudan i nas nekoliko na blogu ZA DŽABE KREČIMO!
   Ja radim po mojpj savesti i moja je savest mirna.

 6. Biljana Avatar
  Biljana

  Slavice pa jos iz Sarajeva, procitaj dobro Vedranin tex I onda se obrati doticnom Miki Mausu!

 7. Biljana Avatar
  Biljana

  Postoje dva novinara, na prostoru EX YU,koji bi trebali dobiti nagradu,zapravo pisca. Oboje , hodaju po zemlji,otvorenih ociju,nisu im potrebni plasticni hirurzi ali oboje imaju jedan problem. Problem je narod koji ne vidi da ih ljudi kroz knjige,clanke ,razzne textove I emisije, upucuju na onaj pravi put ! Gospodjo Vedrana,vama I Milomiru Maricu bi dala Nobelovo priznanje za hrabros I sto ste uspeli depilirati te dlake sa jezika! Moje veliko postovanje, Vedrani!