Hrvate na vrbe

U posljednje se vrijeme najopakiji hrvatski teve kritičar gospodin Starčević obrušio na Latinicu.  Emisija je\”dosadna\”, \”monotona\”, tu monotoniju razbijaju samo \”fine, ubrzane kretnjice voditeljevih ručica\”, voditelj čita \”idiotarije potpuno odsutna duha…\”

Zašto je Ivan Starčević tako zločest? Latin već godinama maše \”ručicama\” ali to Starčevića godinama nije smetalo. Nije problem u Latinu, iz te emisije nestala je Starčevićeva najdraža novinarka pa zato gospodinu kod Latina baš svaka dlaka smeta.

Na našu žalost \”Latinica\” je još uvijek jedina emisija na Hrvatskoj teve koja nam zna reći strašne istine o našoj prestrašnoj zemlji. Da je \”Latinica\” samo emisija u kojoj voditelj \”čita idiotarije\” ova posljednja ne bi bila kraća za dvadeset minuta, a ni honorarac Josip Oreč, autor spornog priloga, ne bi dobio otkaz.

Sve ovo prastara je hrvatska priča. I do sada su nepoćudni letjeli iz te kuće strave i užasa, ali nikad, baš nikad nitko otpuštenome nije rekao ono što je Oreču izgovorio v.d. šefa Informativnog programa Renato Kunić. Gospodin Kunić je honorarcu Oreču priopćio da bi on ostao na Hrvatskoj teve da je \”pripadnik neke nacionalne manjine\”. Mila majko?!

Ovih dana, dakle, Na Hrvatskoj će teve trebati jako paziti da nogu u guzicu ne dobiju Talijani, Česi, Slovaci, Slovenci, Židovi, Mađari, Romi i, bože me sačuvaj, Srbi. Ako se čelnici te javne kuće budu pridržavali friškog  naputka sa Hrvatske će televizije letjeti i gospodin Kunić zato jer se ne preziva Zec.

Kako se vremena mijenjaju? Pred dvadesetak godina u Zagrebu je zatučena porodica Zec jer se nije prezivala Kunić.  A danas…Jadni Kunići. Neka bar od njih gulaš ne naprave.

 Naravno da će i Latin izgubiti posao. Latin? To nije mađarsko prezime. Latinica? Treba ukinuti emisiju koju vodi voditelj sa nemanjinskim prezimenom, treba naći  Ukrajinca i dati mu da na talijanskom vodi emisiju Moja dežela.

Doduše, postoji i jednostavniji put. U Srbiji neki Marić ima emisiju koja se zove Ćirilica. Šta čekamo? Mi Srbima šutnimo Latina i Latinicu, oni nama Marića i Ćirilicu pa će sve doći na svoje. Uostalom, Hrvati su ionako već dvadeset godina manjina u Hrvatskoj.


Posted

in

by

Comments

One response to “Hrvate na vrbe”

 1. prolaznik Avatar
  prolaznik

  Ovaj članak me inspirirao da se malo bolje upoznam sa kunićima, pa sam pronašao i ovo:
  “Kunići imaju ukorijenjeni nagon za društvom. Odlično se slažu jednako mužjak i ženka i parovi istog spola, ali samo ukoliko su kastrirani. U suprotnom znaju biti agresivni. Kunić se dobro slaže sa svim drugim vrstama kućnih ljubimaca. Bilo bi svakako dobro da se upoznaju postepeno. Ukoliko kunić nije kastriran, može doći do agresivnosti u suživotu sa zamorčićima.
  U kavezu kuniću treba osigurati mjesto za hranu, vodu, spavanje te dodatni prostor za kretanje. Bilo bi idealno da se u jedan kut postavi i wc za glodavce koji treba redovito čistiti. Na dno kaveza najbolje je staviti slamu ili piljevinu.
  Vole da ih se mazi i bilo bi dobro da se od malih nogu što više drže u rukama ili u krilu. S njima se treba postupati nježno i s ljubavlju. Ne vole da ih se podiže za uši ili kožu iza vrata, nego jednom rukom ispod donjeg dijela tijela, a drugom ispod prsa. Uvijek moraju imati oslonac, jer se tako osjećaju sigurnije…”