žena s bananom

Dva sirotana, cvijet i banana

Poslala mi prijateljica komadić jedne “zabavne” hrvatske teve emisije. Emitira se na državnoj frekvenciji u udarnom terminu. Emisiju sam nekoliko puta pokušala odgledati do kraja, uzalud. U žiriju su sjedili neki čudni ljudi. Muškarci su glumili intelektualce i mrko gledali na sirote “talente”. Ženice, ili su imale brdo dlaka na glavi ili brdo sala na sebi, uvijek bi se ženskasto kikotale.

Meni, ludoj borkinji za ženska prava, svaki bi mi se put učinilo da su muškarci u žiriju nekako “prirodniji” i da djeluju “pametnije”, ako se pamet i otkrivanje “talenata” uopće može dovoditi u vezu.

Imate pravo, tko ne voli neka ne gleda. Zato nisam gledala. A onda mi je danas Nina poslala… Možda ni vi ne gledate pa ću vam opisati. U žiriju sjede dvije žene, jedna dlakava, druga pretila. U žiriju sjede dvojica muškaraca, jedan neupadljiv, drugi neupadljiv. Na pozornicu stupa žena u blještavim dubokim gaćama, na sebi ima grudnjak.

Gleda prema žiriju i kažiprstom doziva jednog od one dvojice. On se nećka, čudi, zbunjen je, kao, mene zoveš, kao, nisu to već sto puta isprobali. Pa onako zbunjen i onako običan dolazi na “stejdž”, ako se to tako zove. Ona ženska, domina, u ruci drži bananu. Pa je guli. Članice žirija zainteresirano gledaju, kao, ne znaju o čem se radi, umjetne dlake na očima ne trepću. Napeto k’o kišobran, ne kineski.

I onda ona ženska, domina, lascivno guli bananu, publika se smije, uručuje oguljenu bananu siročiću na bini, on je prema naputku one ženske stavi tamo gdje mu inače stoji, kad mu stoji, ako mu stoji, kurac. Publika urla. One dvije u transu. Vidi, vidi, vidi, nešto muško nosi bananu među nogama. Ahhhhhh…

A onda… A onda… Domina pucne bičem nekoliko puta, bananu pretvara u slinavu masu. Ono nešto muško vraća se odakle je i došlo, malo zbunjeno. Žene iz žirija doživljavaju nekoliko orgazama uzastopce. Brišu umjetne dlake iznad očiju, suza suzu stiže, ovo je stvarno smiješno, jeca jedna.

A onda, a onda… Na binu dolazi onaj drugi siročić. Ista ženska, isti bič. Jadničku u usta uvaljuje cvijet, pucne bičem, cvijet ostaje bez glave, latice lete. Sirotanče odlazi odakle je došlo, one dvije iz žirija su tko zna koliko puta svršile. Producent emisije im je vjerojatno prije snimanja uvalio pelenu za odrasle.

Da mi je netko rekao da ću ikad u životu vidjeti toliko prostačko ponižavanje dvojice muškaraca, ne bih mu povjerovala. Priznajem, i moj je mokri san bio gledati kako se netko prema muškarcima ponaša onako kako se muškarci ponašaju prema ženama. Kao da su predmet. Kao da su smeće. Kao da su mesina spremna za nekoliko stotina eura od sebe napraviti neviđenu budalu.

Jebiga. Ja, umjesto da, aleluja, urlam od smijeha sretna što su muške svinje dobile, jedna po banana kurcu, druga po cvijet glaviću, osjećala sam se zgađeno. Baš mi se rigalo. I bilo me sram što mene ženu predstavljaju one tri… Jedna s bičem i one dvije siročice svršavalice.

Jesmo li bolje od muškaraca? Jesmo li ikad bile? Daj ženi bič da bi je bolje upoznao? Doduše, zaista ne bi bilo fer reći da su one tri “žene” ni da su ona dvojica “muškarci”. Sve je to samo “igra”. „Igra“ koja poručuje, jeste glupi, dragi gledatelji, ali…Uz našu pomoć bit ćete još gluplji i još i još…

Ja nisam glupa i ne gledam pizdarije. Ne znam kako vi, jedva čekam da krene “Kruna”. Utvrditi ću gradivo. Je li Harry tatin sin ili je ipak sin onog konjušara?